top of page

Wenkbrauwen zijn helemaal hot tegenwoordig! Je wenkbrauwen laten shapen is daarom een echte must. Want je wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht. Je toont meteen jonger en opgewekter met de juiste wenkbrauwen. We bespreken samen je wensen en kijken naar je gezichtsstructuur. Dankzij de browmapping methode zijn de wenkbrauwen altijd passend bij je gezicht. Je kan gaan voor een natural brow, tint brow, hybrid of henna brow. Het enige wat je nodig hebt zijn genoeg haartjes om de wenkbrauwen in vorm te brengen.

Brows

Tint brow

Een wenkbrauw behandeling met gewone verf, ook wel wenkbrauwverven genoemd, is een cosmetische behandeling waarbij een semi-permanente haarkleur wordt aangebracht op de wenkbrauwen om ze een vollere, donkerdere en meer gedefinieerde uitstraling te geven.

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een speciale wenkbrauwverf, die specifiek is ontworpen voor gebruik op de wenkbrauwen en die meestal in verschillende tinten verkrijgbaar is. De verf wordt aangebracht met behulp van een borsteltje of applicator en blijft meestal 5 tot 15 minuten zitten, afhankelijk van de gewenste intensiteit van de kleur.

Het resultaat van een wenkbrauwverf behandeling kan tot wel 4 weken aanhouden en kan helpen om de wenkbrauwen meer te definiëren en een meer gestileerde uitstraling te geven. Wenkbrauwverf kan ook helpen om grijze of lichte haartjes te camoufleren en om de wenkbrauwen beter te laten matchen met de haarkleur.

Henna brow

Henna brows is een semi-permanente wenkbrauwbehandeling waarbij er gebruik wordt gemaakt van henna verf om de wenkbrauwen tijdelijk te kleuren. Henna is een natuurlijk product dat wordt gewonnen uit de bladeren van de henna plant en is beschikbaar in verschillende kleuren.

Tijdens de behandeling worden de wenkbrauwen eerst gereinigd en eventueel in de juiste vorm gebracht door middel van waxen, threading of epileren. Vervolgens wordt er een speciale henna verf aangebracht op de wenkbrauwen, die enkele minuten moet intrekken om de kleur goed te laten hechten.

Het resultaat van henna brows is een natuurlijke, vollere wenkbrauw die er tot wel 4 weken mooi uit kan zien. Het voordeel van henna brows is dat het kleurresultaat langer aanhoudt dan traditionele wenkbrauwverf en dat henna een natuurlijk product is dat minder snel irriteert dan chemische verf.

De duur van henna brows varieert van persoon tot persoon, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de huidskleur, het huidtype, de blootstelling aan zonlicht, en hoe vaak de wenkbrauwen worden gewassen. Over het algemeen blijft henna brows ongeveer 4 tot 6 weken zichtbaar, maar het kan langer of korter duren afhankelijk van de persoon en de omstandigheden.

Henna brows is vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke uitstraling van hun wenkbrauwen en voor mensen die allergisch zijn voor traditionele wenkbrauwverf. Het is echter belangrijk om te onthouden dat henna brows geen permanente oplossing is en dat de kleur na verloop van tijd zal vervagen.

Hybrid/DYE brow

Wenkbrauwen die met DYE worden geverfd, zijn wenkbrauwen die met een semi-permanente haarkleuring worden behandeld om de kleur te intensiveren en/of te veranderen. DYE is een soort van haarkleurmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik op de wenkbrauwen.

Tijdens de behandeling wordt er een kleurende crème aangebracht op de wenkbrauwen, die vervolgens een bepaalde tijd moet intrekken. De crème bevat pigmenten die zich hechten aan de haartjes en de huid onder de wenkbrauwen, waardoor de kleur intenser wordt. Na het intrekken van de crème worden de wenkbrauwen grondig gereinigd om alle overtollige verf te verwijderen.

Het resultaat van een wenkbrauwbehandeling met DYE kan variëren afhankelijk van de oorspronkelijke kleur van de wenkbrauwen en de gekozen tint. Over het algemeen kan de kleur 4 tot 6 weken zichtbaar blijven, afhankelijk van de haargroei en de blootstelling aan zonlicht en andere omgevingsfactoren.

Het voordeel van een DYE-behandeling is dat het een relatief snelle en eenvoudige manier is om de wenkbrauwen en huid te kleuren en een intensere en vollere uitstraling te geven. 

Brow lamination

Brow lamination is een behandeling waarbij de wenkbrauwen worden gestyled en gefixeerd met behulp van een speciale chemische oplossing. Tijdens de behandeling worden de haartjes van de wenkbrauwen met behulp van een formule van keratine of proteïnen in een rechte of omhoog gerichte positie gebracht, waardoor de wenkbrauwen een vollere en meer gestroomlijnde uitstraling krijgen.

De brow lamination behandeling begint met het aanbrengen van een speciale lotion om de haartjes van de wenkbrauwen zacht te maken. Vervolgens worden de haartjes voorzichtig in de gewenste positie gekamd en gefixeerd met een chemische oplossing. Nadat de oplossing is ingetrokken, worden de wenkbrauwen opnieuw gekamd en geconditioneerd om ervoor te zorgen dat ze zacht en soepel blijven.

Het resultaat van de brow lamination behandeling is dat de wenkbrauwen er voller, dikker en meer gestroomlijnd uitzien. Het effect kan tot 8 weken aanhouden, afhankelijk van de haargroei en de verzorging van de wenkbrauwen. Het voordeel van brow lamination is dat het een relatief eenvoudige en niet-invasieve behandeling is die kan worden aangepast aan de individuele wensen van de klant. 

FOLLOW US @SOIGNEBYJULIE

bottom of page