top of page

Lippigmentatie

Lip pigmentatie is een machinale techniek voor semi-permanente make-up. Net zoals bij alle andere SPMU technieken wordt er pigment in de huid gebracht met een nano-naald. Eerst wordt de nieuwe vorm van je lippen getekend waardoor je vooraf al kan zien welke vorm je gaat krijgen. Je kan kiezen uit veel kleuren een felle kleur, nude, zacht, roze, rood... We kunnen ook de lippen corrigeren indien ze ongelijk zijn of oneffen zijn van kleur. ​

FAQ

Is lip pigmentatie voor iedereen geschikt?

Lip pigmentatie is voor iedereen geschikt vanaf 18 jaar. Echter wordt het afgeraden en bij sommigen niet toegepast zoals bij zwangere dames, hepatitispatiënten, diabetespatiënten, patiënten die hart- en vaatziekten hebben en personen die bloedverdunners innemen. Na een chemo behandeling is het best om 6 maanden wachten alvorens je een SPMU behandeling kunt laten uitvoeren. Indien je Roaccutane gebruikt is dit 4 weken. Indien je botox/fillers hebt moet dit 4 weken geleden zijn en voor het covid vaccin is het 2 weken voor en na dat de behandeling niet kan uitgevoerd worden. Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft mag u de behandeling niet ondergaan. Als u actieve koortsblaas/herpes heeft kan de behandeling niet worden uitgevoerd.​

Doet het pijn?

Over het algemeen wordt de behandeling als ongemakkelijk ervaren door de meeste klanten. Indien u een lage pijngrens hebt kan het wel als pijnlijk ervaren worden. Er wordt ook met een verdovingscrème gewerkt, waardoor je minder voelt. Tijdens de menstruatie ben je gevoeliger aan pijn dus probeer het te plannen op een moment dat je dit niet hebt, voor je eigen comfort.

Wat moet ik doen voor de behandeling en als nazorg?

 Voor de behandeling:

 • Geen bloedverdunners innemen

 • Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen​

 • Lippen goed scrubben en hydrateren 

 • 24 uur geen koffie of energydrinks

 • Indien er sprake is van herpes zal u medicatie vooraf in nemen, minimaal 2 dagen op voorhand gedurende 5 dagen lang. Zo niet, dan is er een grote kans dat u na de behandeling koortsblaren zult krijgen en deze kunnen zich verspreiden over uw lippen. De koortsblaren veroorzaken plekken waardoor het pigment niet goed zichtbaar zal zijn en uiteindelijk voor een slecht resultaat zorgt.

Na de behandeling:

 • 24 uur niet aanraken

 • Een week geen watercontact

 • Een week geen make-up of huidverzorgingsproducten op de lippen

 • Een week geen sauna of zwemmen

 • Probeer de zon te vermijden de eerste 2 weken

 • 5 dagen niet sporten

 • Warm eten en drinken proberen vermijden

 • Zoveel mogelijk met een rietje drinken 

Zijn de lippen gezwollen na de behandeling?

De lippen zijn meestal gezwollen na de behandeling. Dit gaat vrij snel weer weg, normaal binnen de 24 uur.

Hoe is het genezingsprocess?

De lip pigmentatie zal na de behandeling donkerder worden van kleur. Na een tweetal dagen kan het zijn dat er velletjes vormen op de lippen waardoor er pigmentverlies kan ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Probeer er niet aan te prullen zodat het mooi kan genezen. Na 7 dagen zal je merken dat de lippen een mooie kleur en vorm krijgen.

Hoelang blijft lip pigmentatie?

Nadat de lip pigmentatie is geplaatst blijft het resultaat (variërend van huidtype en levensstijl) tot 5 jaar zichtbaar. De meesten komen tussen een jaar en twee jaar terug om de lip pigmentatie bij te werken. 

Hoelang duurt de behandeling?

De behandeling duurt tussen 2 uur tot maximum 3 uur. 

Ik heb reeds oude SPMU wat nu?

Hier kan over gewerkt worden indien de PMU al bijna niet meer zichtbaar is door vervaging. In dit geval is het altijd beter om vooraf een foto door te sturen voor de mogelijkheden te bespreken. Soms is er een verwijdering nodig van het pigment als de kleur niet vervaagd. 

bottom of page