top of page

Powderbrows is een techniek waarbij pigment machinaal onder de huid gezet wordt door een nano-naald. Bij powder brows worden de wenkbrauwen ingeschaduwd met pigment. Powderbrows is de nieuwste trend op het gebied van semi permanente make-up voor wenkbrauwen. Na ongeveer 1 jaar zal je de wenkbrauwen een touch-up moet geven om langer te genieten van je mooie wenkbrauwen. Je krijgt een 3D schaduweffect, dit kan meer naturel of meer make-up effect dit hangt af van jouw wensen. Deze techniek is geschikt voor alle huidtypes. Een intake gesprek kan altijd geboekt worden.

Powderbrows

FAQ

Zijn powderbrows voor iedereen geschikt?

Powderbrows is voor iedereen geschikt vanaf 18 jaar. Echter wordt het afgeraden en bij sommigen niet toegepast zoals bij zwangere dames, hepatitispatiënten, diabetespatiënten, patiënten die hart- en vaatziekten hebben en personen die bloedverdunners innemen. Na een chemo behandeling is het best om 6 maanden wachten alvorens je een SPMU behandeling kunt laten uitvoeren. Indien je Roaccutane gebruikt is dit 4 weken. Indien je botox/fillers hebt moet dit 4 weken geleden zijn en voor het covid vaccin is het 2 weken voor en na dat de behandeling niet kan uitgevoerd worden. Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft mag u de behandeling niet ondergaan.

Let op dat powderbrows & microblading langer kan blijven zitten bij iemand die een normaal tot droge huid heeft, dan bij iemand met een vettige huid. Bij sommige huiden zijn soms dan ook drie sessies nodig in plaats van twee.

Doet het pijn?

Powderbrows behandeling is helemaal niet pijnlijk de meeste klanten voelen zogoed als niets. De meerderheid vind epileren pijnlijker. Er wordt ook met een verdovingscrème gewerkt, waardoor je amper nog iets voelt. Tijdens de menstruatie ben je gevoeliger aan pijn dus probeer het te plannen op een moment dat je dit niet hebt, voor je eigen comfort.

Wat moet ik doen voor de behandeling en als nazorg?

 Voor de behandeling:

  • Geen bloedverdunners innemen

  • Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen

  • Kom zonder wenkbrauw make-up op​​

7 dagen na de behandeling:

  • Geen watercontact

  • Niet aan pulken

  • Geen make-up of huidverzorgingsproducten op de wenkbrauwen

  • Geen sauna of zwemmen

  • Probeer de zon te vermijden de eerste 2 weken

  • Nadien altijd SPF 50 smeren op de wenkbrauwen anders gaan deze sneller verlichten van kleur 

Ik heb reeds oude SPMU wat nu?

Hier kan over gewerkt worden indien de PMU al bijna niet meer zichtbaar is door vervaging. In dit geval is het altijd beter om vooraf een foto door te sturen voor de mogelijkheden te bespreken. Soms is er verwijdering van het pigment nodig als de kleur niet vervaagd. 

Hoe is het genezingsprocess?

De wenkbrauwen zullen na de behandeling donkerder worden van kleur. Na een paar dagen zullen ze beginnen te vervellen waardoor er schilfers, korsten en pigmentverlies kunnen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Probeer er niet aan te prullen zodat het mooi kan genezen. Na 7 dagen zal je merken dat het lijkt of de wenkbrauwen weg zijn of geen kleur meer hebben. Geen paniek de kleur komt weer terug later in het genezingsproces. Na 6 weken kom je terug voor een bijwerking voor extra kleur en definitie. Het eindresultaat is 28 dagen na de bijwerking zichtbaar.

Hoelang blijven powderbrows?

Nadat de powderbrows zijn geplaatst blijft het resultaat (variërend van huidtype) tussen de 1 en 2 jaar zichtbaar. De meesten komen tussen een half jaar en anderhalf jaar terug om de powderbrows bij te werken. Vanaf de wenkbrauwen een rode/oranje schijn krijgen is het tijd voor je bijwerking.

Kan ik de kleur en de vorm kiezen? 

De vorm wordt bepaald door middel van browmapping, dit wilt zeggen dat de wenkbrauwen worden afgemeten aan de hand van je gezicht. Hierdoor hebben we altijd een perfecte vorm. De kleur wordt aangepast aan je huid en haarkleur. De eerste keer werken we zacht en naturel wil je toch wat extra of donkerder qua kleur kan je dat melden na tijdens de bijwerking. We plaatsen geen zwarte wenkbrauwen, streepjes of bogen zoals vroeger wel eens werd gedaan. Je hoeft je geen zorgen te maken over de vorm of kleur, je bent in handen van een professional die weet wat ze doet en jouw het beste resultaat gaat geven. In het begin kan het even wennen zijn zo een nieuw paar perfecte wenkbrauwen maar na alle complimentjes en gewenning eraan ga je super blij zijn! 

bottom of page