top of page

Powder brows is een techniek van semi-permanente make-up waarbij de wenkbrauwen worden ingevuld met behulp van kleine puntjes. Het resultaat is vergelijkbaar met wenkbrauwpoeder of schaduw en zorgt voor een zachte, natuurlijke uitstraling.

Tijdens de behandeling wordt er met een naald kleine puntjes pigment in de huid aangebracht om de wenkbrauwen op te vullen. Deze puntjes zijn zo geplaatst dat ze lijken op poederachtige wenkbrauwen. Het pigment wordt geleidelijk opgebouwd, waardoor er een ombre-effect ontstaat. Dit zorgt voor een zachte overgang van licht naar donker en geeft de wenkbrauwen een natuurlijke uitstraling.

Powder brows zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke en zachte wenkbrauwlook. Het is ideaal voor mensen met dunne, lichte of onregelmatige wenkbrauwen. Het kan ook helpen bij het corrigeren van asymmetrische wenkbrauwen of het verminderen van de zichtbaarheid van littekens.

Powderbrows

FAQ

Zijn powderbrows voor iedereen geschikt?

Powderbrows zijn over het algemeen geschikt voor de meeste mensen, maar er zijn enkele uitzonderingen. Mensen met bepaalde medische aandoeningen of huidproblemen, zoals eczeem of psoriasis, kunnen niet geschikt zijn voor de behandeling. Ook zwangere vrouwen en mensen met gevoelige huidtypes wordt meestal aangeraden om de behandeling uit te stellen. 

 

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat de resultaten van de behandeling kunnen variëren van persoon tot persoon. De vorm en kleur van de wenkbrauwen worden aangepast aan de gezichtsvorm en haartextuur van de klant. 

Na een chemo behandeling is het best om 6 maanden wachten alvorens je een SPMU behandeling kunt laten uitvoeren. Indien je Roaccutane gebruikt is dit 4 weken. Indien je botox/fillers hebt moet dit 4 weken geleden zijn en voor het covid vaccin is het 2 weken voor en na dat de behandeling niet kan uitgevoerd worden. Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft mag u de behandeling niet ondergaan. Gebruik van bloedverdunners 48 uur op voorhand stoppen alvorens de behandeling te ondergaan. Bespreek altijd alles eerst met uw behandelend arts.

Doet het pijn?

Het ervaren van pijn tijdens een powder brows behandeling kan verschillen van persoon tot persoon. Tijdens de behandeling worden kleine puntjes pigment in de huid aangebracht, wat enig ongemak kan veroorzaken. Sommige mensen ervaren dit als pijnlijk, terwijl anderen het als ongemakkelijk of irritant kunnen ervaren. Over het algemeen vinden de meeste mensen de behandeling totaal niet pijnlijk of ongemakkelijk. 

De behandelaar zal doorgaans verdovende gel aanbrengen op het gebied tijdens de behandeling om de pijn of het ongemak te minimaliseren. Als je gevoelig bent voor pijn of ongemak, is het belangrijk om dit voorafgaand aan de behandeling met de behandelaar te bespreken. Zij kunnen tips en aanbevelingen geven om de pijn te minimaliseren en je meer op je gemak te voelen tijdens de behandeling. Tijdens de menstruatie ben je gevoeliger aan pijn dus probeer het te plannen op een moment dat je dit niet hebt, voor je eigen comfort.

Wat moet ik doen voor de behandeling?

Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om je voor te bereiden op een powder brows behandeling:

 1. Overleg met de behandelaar: Praat met de behandelaar over de behandeling, wat je kunt verwachten en of er eventuele voorbereidingen nodig zijn.

 2. Vermijd bloedverdunnende medicatie: Stop ten minste 48 voor de behandeling met bloedverdunnende medicijnen, zoals aspirine, ibuprofen of visolie. Dit kan het risico op bloeden en blauwe plekken tijdens de behandeling verminderen.

 3. Vermijd alcohol en cafeïne: Vermijd alcohol en cafeïne ten minste 24 uur voor de behandeling, omdat dit kan bijdragen aan gevoeligheid tijdens de behandeling.

 4. Hydrateer de huid: Houd de huid gehydrateerd door voldoende water te drinken en een vochtinbrengende crème te gebruiken. Dit kan helpen om de huid gezond en gehydrateerd te houden, wat kan bijdragen aan een beter resultaat.

 5. Vermijd direct zonlicht en zonnebank: Vermijd ten minste 24 uur voor de behandeling direct zonlicht en de zonnebank om verbranding en roodheid van de huid te voorkomen.

 6. Geen gezichtsbehandelingen: Vermijd gezichtsbehandelingen, zoals peelings, microdermabrasie of laserbehandelingen, ten minste een week voor de behandeling. Dit kan de huid gevoeliger maken en de genezing vertragen.

 7. Plan vooruit: Plan vooruit en zorg dat je de dag van de behandeling geen belangrijke afspraken of activiteiten hebt. Dit kan helpen om stress en zorgen te verminderen en je de tijd te geven om te herstellen na de behandeling.

Het is belangrijk om de specifieke instructies van de behandelaar op te volgen en eventuele vragen of zorgen te bespreken voordat de behandeling begint.

Wat moet ik doen na de behandeling?

Na een powder brows behandeling is het belangrijk om de volgende instructies te volgen om het beste resultaat te behalen en complicaties te voorkomen:

 1. Niet aanraken of krabben: Raak de behandelde gebieden niet aan of krab ze niet. Dit kan het risico op infecties verhogen en het pigment beschadigen.

 2. Vermijd water en zweet: Vermijd de eerste 7 dagen na de behandeling water, transpiratie en vocht op het behandelde gebied. Dit betekent dat je niet mag douchen, zwemmen of sporten.

 3. Geen make-up: Vermijd make-up, reinigingsproducten en crèmes op het behandelde gebied gedurende de eerste 7 dagen na de behandeling.

 4. Vermijd blootstelling aan zonlicht: Vermijd de eerste 14 dagen na de behandeling direct zonlicht en gebruik een hoed of zonnebril als je naar buiten gaat.

 5. Geen gezichtsbehandelingen: Vermijd de eerste 4 weken na de behandeling gezichtsbehandelingen, zoals peelings, microdermabrasie of laserbehandelingen.

 6. Geen zwembaden en sauna's: Vermijd de eerste 4 weken na de behandeling zwembaden, sauna's en stoombaden.

Ik heb reeds oude SPMU wat nu?

Hier kan over gewerkt worden indien de PMU al bijna niet meer zichtbaar is door vervaging. In dit geval is het altijd beter om vooraf een foto door te sturen voor de mogelijkheden te bespreken. Soms is er verwijdering van het pigment nodig als de kleur niet vervaagd. 

Hoe is het genezingprocess?

Het genezingsproces van powder brows duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Direct na de behandeling kunnen de wenkbrauwen er donker en opvallend uitzien, maar na een paar dagen begint de kleur te vervagen en wordt deze natuurlijker.

Tijdens de eerste week na de behandeling kan er lichte zwelling, roodheid en gevoeligheid optreden. Ook kan er korstvorming optreden en kan de huid droog aanvoelen. Dit is allemaal normaal en het is belangrijk om de behandelde gebieden niet aan te raken, te krabben of te schrobben om het risico op infecties en beschadiging van het pigment te voorkomen.

Na ongeveer 10 tot 14 dagen vallen de korstjes vanzelf af en wordt het uiteindelijke resultaat zichtbaar. Het is mogelijk dat de kleur na de eerste behandeling lichter is dan gewenst, daarom kan het nodig zijn om een touch-up behandeling te ondergaan om het gewenste resultaat te bereiken.

Gedurende de eerste 4 weken na de behandeling moet je de wenkbrauwen beschermen tegen direct zonlicht, zwembaden, sauna's en stoombaden. Daarnaast is het belangrijk om de instructies van de behandelaar op te volgen en een speciale verzorgingscrème te gebruiken om de huid te hydrateren en het genezingsproces te bevorderen.

Het is belangrijk om te weten dat het genezingsproces voor iedereen anders kan zijn en dat het uiteindelijke resultaat kan variëren afhankelijk van factoren zoals huidtype, leeftijd en levensstijl.

Hoelang blijven powderbrows?

Powderbrows kunnen ongeveer 1 tot 2 jaar blijven zitten, afhankelijk van verschillende factoren zoals huidtype, blootstelling aan zonlicht en de gebruikte pigmenten. Na verloop van tijd zal de kleur langzaam vervagen en kan een touch-up behandeling nodig zijn om de kleur op te frissen en het gewenste resultaat te behouden.

Het is belangrijk om te weten dat het pigment niet volledig verdwijnt, maar vervaagt in de huid. De duurzaamheid van de behandeling kan ook worden beïnvloed door de nazorg en hoe goed de huid tijdens de genezingsperiode is verzorgd. Het is daarom belangrijk om de instructies van de behandelaar op te volgen en de wenkbrauwen goed te verzorgen om de duurzaamheid van de behandeling te maximaliseren.

Kan ik de kleur en de vorm kiezen? 

De vorm wordt bepaald door middel van browmapping, dit wilt zeggen dat de wenkbrauwen worden afgemeten aan de hand van je gezicht. Hierdoor hebben we altijd een perfecte vorm. De kleur wordt aangepast aan je huid en haarkleur. De eerste keer werken we zacht en naturel wil je toch wat extra of donkerder qua kleur kan je dat melden na tijdens de bijwerking. We plaatsen geen zwarte wenkbrauwen, streepjes of bogen zoals vroeger wel eens werd gedaan. Je hoeft je geen zorgen te maken over de vorm of kleur, je bent in handen van een professional die weet wat ze doet en jouw het beste resultaat gaat geven. In het begin kan het even wennen zijn zo een nieuw paar perfecte wenkbrauwen maar na alle complimentjes en gewenning eraan ga je super blij zijn! 

FOLLOW US @SOIGNEBYJULIE

bottom of page