top of page

De filosofie van Circadia is gebaseerd op het circadiaans ritme van het lichaam (ook wel het biologische ritme) waarvan de cyclus ongeveer één dag duurt (latijn: circa = rond, dies = dag). Men spreekt ook wel van een 24-uurs ritme of slaap-waak ritme. Dit verwijst naar een 24-uurs cyclus van ritmische veranderingen in onze fysiologie en in ons gedrag.

Een organisme is onderhevig aan een groot aantal biologische processen, die doorgaans automatisch verlopen volgens een bepaald ritme. Circadiaans verlopende functies vertonen een patroon dat dagelijks herhaald wordt. Het ritme wordt via de biologische klok endogeen gestuurd (door innerlijke erfelijke factoren in de hersenen vastgelegd) en functioneert onafhankelijk van omgevingsfactoren als licht en temperatuur.

Deze filosofie maakt van Circadia een unieke huidverzorgingslijn, omwille van:

  • Moderne ingrediënt samenstellingen

  • Unieke behandelprogramma’s

  • Combinatiemogelijkheden

  • Chronobiologie in huidverzorging

Circadiaan ritme en de Huid

Volgens Dr. Peter T. Pugliese wordt ook onze huid gestuurd door een circadiaans ritme. Simpel gezegd houdt dit in dat je overdag de huid moet beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.  ’s Nachts wanneer de huid in een herstelmodus gaat de huid juist te voeden en stimuleren. Ook de unieke behandelingen en peelings van Circadia zijn ontwikkeld om de huid te herstellen en een verstoord ritme weer in balans te brengen. 

Het resultaat? Een lijn die innovatie en efficiëntie centraal stelt, zodat jouw huid exact ontvangt wat ze nodig heeft, wanneer ze dat nodig heeft. Door middel van peptides, stamcellen en tweede generatie vitaminen tillen wij jouw huidverzorging naar een hoger niveau.

bottom of page