top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJulie Van den Berg

Bestrijd droge, gedehydrateerde winterhuid

Huidverzorgingstips voor de Koudere Wintermaanden


Het is geen geheim dat de koude winterlucht in deze tijd van het jaar schade kan aanrichten aan je huid. Circadia heeft oplossingen om jou te helpen omgaan met een huid die droog, dof en gedehydrateerd aanvoelt.




In deze tijd van het jaar kan de huidbarrièrefunctie ongelooflijk beschadigd raken. Met normale, gezonde huid is onze barrièrefunctie ontworpen om ons te beschermen tegen bacteriën, toxines, vrije radicalen en andere schadelijke invloeden van buitenaf. De barrièrefunctie helpt ook ons lichaam om zijn vochtbalans te behouden, want zonder dit zou vocht verdampen en het hele lichaam uitdrogen!


In de winter is het gebruik van goede huidverzorging bijzonder belangrijk bij het beschermen van de barrièrefunctie vanwege alle externe omgevingsfactoren die ertegen werken. Dingen zoals koude lucht, verwarming in huizen, gebrek aan luchtvochtigheid en wind zorgen er allemaal voor dat de barrière afbreekt, waardoor we vatbaar worden voor acne of huidinfecties, alsook roodheid, jeuk en ontsteking.


Vitamin Veil is een perfecte reiniger voor de koelere, droge maanden vanwege zijn hydraterende eigenschappen. Het is een op olie gebaseerde, voedende reiniger die voorzichtig onzuiverheden verwijdert en een zijdezachte sluier van huidkalmerende antioxidanten achterlaat.


Hydralox is het geheime wapen om de huid weer soepel te laten aanvoelen. Hydralox is ontworpen om hydratatie vast te houden, te helpen bij de levering van voedingsstoffen en zit boordevol krachtige antioxidanten. Het wordt vaak gebruikt door 2-3 druppels te mengen met onze Aquaporin Hydrating Cream.


Onze bestverkopende AquaPorin Hydrating Cream is een van de meest luxe en hydraterende formuleringen op de huidverzorgingsmarkt. Dit bekroonde product bevat natuurlijke oliën die helpen verzachten, kalmeren en hydrateren. Het helpt de barrière op natuurlijke wijze te herstellen door cellulair vocht en actieve emolliënten te bieden die beschermen tegen harde omgevingsfactoren. Een belangrijk ingrediënt is Diffuporin, een peptide dat de hydratiemechanismen en de waterbeweging van de basale laag van de epidermis naar de stratum corneum ondersteunt, waardoor de huid wordt verjongd met verbeterde collageen I-synthese en celproliferatie.


We kunnen ook levensstijlaanbevelingen doen, zoals het dragen van weerbescherming buitenshuis. Op winderige dagen kan de koude lucht die rondwaait lippen en huid droog achterlaten, wat kan worden voorkomen door lippenbalsem te dragen, een sjaal rond blootgestelde gebieden te dragen en de juiste bedekking op alle blootgestelde huid te dragen. Het dragen van de juiste zonnebrandcrème is ook niet onderhandelbaar, zelfs niet in de winter.



3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page