top of page

De Shadowliner, star eyeshadow eyeliner, shaded eyeliner etc. is de nieuwste trend op het gebied van semi-permanente eyeliner. Hierbij wordt eerst een basis eyeliner gezet waarna deze als het ware wordt uitgeschaduwd. Het resultaat is alsof het ooglid is aangezet met een kohlpotlood (smokey eye). De Shadowliner is een eyeliner die op een mooie subtiele manier uitloopt langs de contouren van de eyeliner. De eyeliner wordt uitgeschaduwd en kan bestaan uit twee of drie kleuren, van donker naar licht. Op deze manier bereik je een subtiel smokey eye effect zonder er zelf iets voor te hoeven doen. De Shadowliner is een opvallende, volle eyeliner. Deze semi-permanente eyeliner is perfect voor vrouwen die anders elke dag zelf eyeliner en oogschaduw aan moeten brengen.

Shadow eyeliner

FAQ

Is eyeliner voor iedereen geschikt?

Met permanente make-up zijn er veel mogelijkheden voor het aanbrengen van eyeliners. Welke eyeliner het best bij je past is afhankelijk van de vorm van je ogen en de oppervlakte van de huid waarop te werken is. Wij zullen altijd het mooiste versterken maar zijn zeer transparant en eerlijk in onze adviezen wanneer sommige behandelingen niet mogelijk zijn. Een voorbeeld is wanneer je graag een ‘wing’ wilt, maar je ooglid dit niet toelaat omdat deze te laag is of er huidverslapping aanwezig is in het ooggebied. 

Doet het pijn?

De behandeling is niet geheel gevoelloos, maar we proberen eventuele pijn tot een minimum te beperken. De pijngrens van iedereen is verschillend. De behandelaar brengt verdovende gel aan tijdens de behandeling om het ongemak te verminderen.

Het is belangrijk om na de behandeling de instructies van de behandelaar op te volgen om het genezingsproces te bevorderen en eventuele ongemakken te verminderen. Als je tijdens de behandeling ongewone of aanhoudende pijn ervaart, is het belangrijk om dit onmiddellijk aan de behandelaar te melden. Dit kan duiden op een complicatie die onmiddellijke aandacht vereist.

Wat moet ik doen voor de behandeling?

Hier zijn enkele algemene tips om je voor te bereiden op je eyeliner behandeling:

 1. Vermijd het gebruik van wimperextensions of permanente mascara gedurende ten minste 2 weken voorafgaand aan de behandeling.

 2. Stop 48 uur voor de behandeling met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen zoals aspirine en ibuprofen om eventuele bloedingen tijdens de behandeling te voorkomen.

 3. Vermijd zonverbranding of intensieve blootstelling aan de zon gedurende ten minste 2 weken voorafgaand aan de behandeling.

 4. Zorg ervoor dat je huid schoon en vrij is van make-up of lotions op de dag van de behandeling.

 5. Vermijd cafeïne of andere stimulerende middelen voor de behandeling om het risico op overmatige trillingen of bewegingen tijdens de behandeling te verminderen.

 6. Plan geen belangrijke sociale of professionele activiteiten direct na de behandeling, omdat je huid mogelijk wat roodheid of zwelling kan vertonen.

Het is ook belangrijk om je behandelaar te informeren over eventuele medische aandoeningen, allergieën of medicijnen die je gebruikt, omdat deze van invloed kunnen zijn op de behandeling en het genezingsproces.

Wat moet ik doen na de behandeling?

Na de eyeliner behandeling is het belangrijk om de volgende zorginstructies te volgen om het genezingsproces te bevorderen en het beste resultaat te krijgen:

 1. Vermijd het gebruik van water, make-up, gezichtsreinigers en andere producten op de behandelde gebieden gedurende ten minste 7 dagen na de behandeling.

 2. Vermijd gedurende ten minste 7 dagen blootstelling aan stoom, sauna's, zwembaden, enz. omdat deze het genezingsproces kunnen vertragen en het risico op infectie kunnen vergroten.

 3. Probeer te voorkomen dat je de behandelde gebieden aanraakt of krabt, omdat dit het risico op infectie en het vervagen van de pigmenten kan vergroten.

 4. Gebruik geen scrubs of exfoliërende producten op de behandelde gebieden gedurende ten minste 2 weken na de behandeling.

 5. Breng gedurende ten minste 1 week na de behandeling geen make-up aan op de behandelde gebieden.

 6. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht of UV-straling gedurende ten minste 2 weken na de behandeling om vervaging van de pigmenten te voorkomen.

Het is ook belangrijk om de instructies van je behandelaar op te volgen en eventuele afspraken voor touch-ups of nazorgbehandelingen bij te wonen om het beste resultaat te behouden.

 

Zijn de ogen gezwollen na de behandeling?

De ogen zullen gezwollen zijn na een eyeliner behandeling. Dit is een normale reactie van de huid op de behandeling en kan tot enkele dagen aanhouden. Het kan ook voorkomen dat de zwelling en roodheid na een dag of twee erger worden voordat ze beginnen af te nemen. Meestal is de zwelling na enkele uren weer verdwenen. 

Om de zwelling te verminderen kun je ijskompressen gebruiken op de behandelde gebieden. Leg deze niet rechtstreeks op de huid, maar wikkel ze in een schone doek en houd ze enkele minuten tegen de ogen aan. Het is ook belangrijk om voldoende rust te nemen en niet te wrijven of aan de behandelde gebieden te trekken.

Als de zwelling en roodheid aanhouden of erger worden na enkele dagen, is het verstandig om contact op te nemen met je behandelaar om te controleren of er sprake is van een complicatie.

Hoe is het genezingsprocess?

De eyeliner zal na de behandeling donkerder worden van kleur. Na een paar dagen kan er pigmentverlies kan ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. De eyeliner kan gaan vervellen of schilferen. Probeer er niet aan te prullen zodat het mooi kan genezen. Na 6 weken kom je terug voor een bijwerking voor extra kleur en definitie. Het eindresultaat is 28 dagen na de bijwerking zichtbaar.

Hoelang blijft eyeliner?

Hoe lang de eyeliner blijft hangt af van verschillende factoren, zoals de gebruikte inkt, de huidtype van de persoon, de nazorg en de blootstelling aan de zon. Over het algemeen blijft deze techniek 1 tot 3 jaar zichtbaar, afhankelijk van deze factoren.

De kleur van de eyeliner vervaagt geleidelijk na verloop van tijd omdat de inkt door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid langzaam wordt afgebroken. Het is belangrijk om de huid goed te beschermen tegen blootstelling aan de zon en om tijdens de genezingsperiode de instructies van de behandelaar op te volgen om de duur van de eyeliner te verlengen.

Hoelang duurt de behandeling?

De behandeling duurt tussen een 2 uur tot maximum 3 uur. 

Ik heb reeds oude SPMU wat nu?

Hier kan over gewerkt worden indien de PMU al bijna niet meer zichtbaar is door vervaging. Bij een dikkere of slecht geplaatste eyeliner kan de shadow eyeliner techniek dit bedekken. In elk geval is het altijd beter om vooraf een foto door te sturen voor de mogelijkheden te bespreken. Soms is er een verwijdering van het resterende pigment nodig als de kleur niet vervaagd. 

FOLLOW US @SOIGNEBYJULIE

bottom of page